06-25 44 2716 -- Groningen / Drenthe / Friesland -- info@secondlife-taxidermy.nl

Vogelhut huren

4 mei 2023

Kortgeleden kwam een vogelliefhebber en -fotograaf een gestorven ijsvogel brengen om op te laten zetten. Hij vertelde vogelhutten te verhuren in Veendam. Dat vond ik zo gaaf, dat ik het hier graag deel.

De vogelhutten bij Fotohut Rond de Waterplas in Veendam, zijn gelegen op een privéterrein met een vijver waar veel vogelsoorten te vinden zijn. Vooral de ijsvogel is hier een vaste gast en wordt elk jaar weer gespot bij het broeden. Naast de ijsvogel zijn er tevens volop roodborstjes, winterkoninkjes, mezen, spechten, boomklevers, boomkruipers, vinken, merels, lijsters, spreeuwen, eksters, kraaien, buizerds, reigers en nog veel meer te spotten. Zie ook de pagina met fotogalerij en niet te vergeten de filmpjes op Youtube.

 

Vogelaar, vogelspotter, natuurfotograaf?
Een vogelhut is een ideale manier om de natuur te beleven en te genieten van de schoonheid en diversiteit van de vogelwereld, zonder deze te verstoren.

Hou je van vogels, fotografie en observeer en/of fotografeer je ze graag van dichtbij, dan is de huur van één van de vier vogelhutten bij Rond de Waterplas in Veendam wellicht iets voor je.

De vogelhutten zijn geschikt voor maximaal twee personen, voorzien van stoelen, verwarming, drinkwater en toilet en een groot raam met spiegelglas waardoor je de vogels ongestoord kunt observeren. Ook zijn er verschillende zitstokken, voederplaatsen en nestkasten aangelegd om de vogels te lokken.

Een vogelhut is per dagdeel (€ 50)
of per dag te huren (€75), te reserveren via de website.

Facebook
Op de Facebook-pagina tref je (ervaringen van) mensen die al eens een vogelhut huurden, met foto’s, video’s en verhalen. Er is ook een Faceboek-groep Vrienden van vogelhut Rond de waterplas waar je eigen foto’s en ervaringen kunt delen met andere liefhebbers.

Ron Jonker ⋅ T 06 - 25 44 27 16 |  info@SecondLife-taxidermy.nl  |  KvK 71618996
Friesland  ⋅ Groningen  ⋅  Drenthe  ⋅ Alleen op afspraak.

Webdesign, tekst & vormgeving -  Hetty Bloem  -  Creative Journey  -  Groningen

Loading...