Wie zijn eigenlijk mijn klanten?

28 dec 2021

Regelmatig vragen mensen verbaasd: “Zo’n lange wachtlijst? Zijn er dan zóveel mensen die een dier laten opzetten?” Het antwoord is: Ja, dat klopt laughing (en ik ben niet de enige preparateur met zo’n wachtlijst)! Meestal volgt vervolgens de vraag ‘wat voor mensen dat dat zijn’…

Bekend gegeven
Voor de incidentele opdrachtgever is dit verrassend;  voor echte natuurkenners en mensen wiens werk hieraan gerelateerd is, is het een bekend gegeven.

Maar voor iedereen die het zich afvraagt…
Mijn klantenkring bestaat voor een deel uit bijvoorbeeld mensen met wat we raamslachtoffers noemen. Je weet wel; als een vogeltje een raambotsing niet overleeft of elders rondom het huis het leven laat.

Dan heb je nog de toevallige vinder van een gestorven dier, die besluit dat te willen laten opzetten. Een mooie kant van corona, als je dat al zo mag zeggen: dat men meer tijd in de natuur doorbrengt en vooral, meer ruimte heeft om zich daarover te verwonderen. 

De fervente natuurliefhebber en bijvoorbeeld de verzamelaar of  vogelaar is veel met natuur bezig en brengt er veel tijd in door. Zij vinden dan ook vaker iets dat ze liever niet zien vergaan.

En dan heb je natuurlijk nog de vogelkwekers, de echte natuurkenners, natuurfotografen, opvangcentra, ecologen, biologen, parkdierhouders, dierenartsen, docenten, wildbeheerders en soms een woonwinkel, museum of natuurbeheerorganisatie….

 

 

 

Loading...